Predstava “Hadžera” proglašena najboljom predstavom za 2020. godinu

Po ocjeni stručnog žirija predstava “Hadžera”, u produkciji Javne ustanove “Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo”, je proglašena najboljom predstavom za 2020. godinu, koju tradicionalno dodjeljuje Javna ustanova “Centar za kulturu općine Travnik”.

Performans “Hadžera” predstavlja spoj glume, plesa i muzike, te prikazuje dijagonalu stradanja naroda sa naših prostora, koja se mogu preslikati u bilo koji dio svijeta koji je preživio strahote rata.

Predstava je premijerno izvedena u julu 2020. godine, na godišnjicu genocida u Srebrenici, saopćeno je iz općine Centar.

Osim “Hadžere” u kategoriji za najbolju predstavu za 2020. godinu su također bili nominovani “Kakva ti je žena, takav ti je život”, komedija-autor i izvođač: Dragan Marinković Maca, “Hoćemo l’ više” predstava za mlade i odrasle-produkcija.

Također pored njih nominovani su: Udruženje dramskih umjetnika “Altteatar”, “Šapat šume”, baletna predstava-produkcija: Muzički atelje u BiH, “Onomatobleja”, satirična predstava: produkcija OKC “Abrašević”.