Premijer liga BiH: Željezničar dočekuje Tuzla City, Sarajevo domaćin Krupi

Danas se igraju preostale tri utakmice 23. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a derbi će na stadionu Grbavica igrati Željezničar i Tuzla City.

Plavi se nalaze u jako teškoj situaciji, u proljetnom dijelu sezone ne znaju za pobjedu, a čak su izbačeni iz Kupa BiH, baš od Tuzla Cityja. Pobjeda je za njih danas imperativ.

Serijom jako loših rezultata izabranici Amara Osima doveli su u pitanje čak i izlazak u Evropu na svoj stoti rođendan.

S druge strane, ekipa Husrefa Musemića igra fenomenalno te su upisali sve tri pobjede u proljetnom dijelu sezone. Imaju velike šanse da nastavkom dobrih igara izbore Evropu i kroz prvenstvo, iako priliku za to imaju i kroz Kup.

Ove dvije ekipe su početkom marta već odigrale dvije utakmice. U prvenstvu je Tuzla bila bolja rezultatom 2:0, a u četvrtfinalu Kupu bilo je 1:1 pa je Tuzla preko penala ostvarila plasman u polufinale. Posljednje dvije međusobne utakmice odigrane na Grbavici pripale su Plavima identičnim rezultatom 1:0.

Sarajevo je također jako loše otvorilo proljetni dio sezone, još uvijek nisu postili ni gol, a vezali su dva poraza. Danas će imati odličnu priliku protiv fenjeraša Krupe. Bordo tim je serijom loših rezultata prokockao veliku prednost na liderskoj poziciji i danas mora da pobjedi.

Krupa ima također motiv za dobrim rezultatima jer zaostatak za sigurnom zonom je sve veći. Tradicija je na strani Sarajeva koje je u posljednjih osam međusobnih utakmica ostvarilo čak sedam pobjeda.

U preostaloj utakmici dana, Široki Brijeg dočekuje Olimpik. Široki želi pobjedom zadržati priključak za liderom Sarajevom, dok je Olimpiku svaki bod veoma važan u borbi za opstanak.

Rezultat i parovi 23. kola m:tel Premijer lige BiH

Subota:

Zrinjski – Sloboda 3:1

Borac – Mladost 1:0

Velež – Radnik 2:2

Nedjelja:

15:00 Sarajevo – Krupa (Moja TV)

17:00 Željezničar – Tuzla City ( Arena Sport)

17:00 Široki Brijeg – Olimpik