Prizor ispred DZ Omer Maslić oduševio sve Bosance i Hercegovce

Već nekoliko dana, stanovnici grada Sarajeva vode mukotrpnu bitku sa “nevidljivim” neprijateljem.

Treći val pandemije koronavirusa udario je snažno i nemilosrdno, sa sobom donio je hiljade novozaraženih, desetine umrlih, ogromne redove ispred domova zdravlja i privatnih klinika i drive in punktova.

Strah se može primjetiti kod svih, strah od tog nevidljivog neprijatelja koji nemilosrdno gazi sve pred sobom. Neko čeka testove, neko čeka slikanje pluća, neko nalaze krvi, svako na svoj način vodi bitku sa neprijateljem koji je poznat kod nas, ali i u svijetu  kao koronavirus.

Prethodnih dana, zabilježene su niske temperature, padao je snijeg, većina naših sugrađana, čeka ispred klinika i domova satima i više kako bi se testirali, dobili određenu terapiju i kako bi smpasili svoje živote.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Prizor koji je jedna sugrađanka snimila ispred Doma zdravlja Omer Maslić, ugrijao je srca brojnih Bosanaca i Hercegovaca.

Na fotografijama možemo vidjeti vjerovatno medicinske sestre koje nose kuhalo i čaše ljudima dok čekaju u redu, te im sipaju čaj da ih ugriju.

Ovo je još jedan dokaz da građani i građanske Sarajeva imaju veliko i nesebično srce.

Sugrađanka koja je zabilježila ovo, na Facebooku je napisala da je oduševljena ovim gestom.

“Samo želim da pohvalim dvije medicinske sestre koje su u COVID odjeljenju Omer Maslić pacijentima koji po snijegu jučer čekaju da dođu na red za testiranje s kuhalom i čašama sipale čaj pored gužve i haosa koji se odvija u svim COVID odjeljenjima.

Mene je ovo baš oduševilo, s obzirom na to da svi znamo kakvih sve uoposlenika ima u našem zdravstvu.”