Projekat na Mahmutovcu: Ugrađene nove vodovodne instalacije u ulicama Kamenica i Paje malta

Ugrađene su nove vodovodne instalacije u ulicama Kamenica i Paje malta koje se nalaze u mjesnoj zajednici Mahmutovac.

“Radovi na polaganju cijevi i izradi šahtova na kompletnoj dionici su završeni. Sada se izvode radovi na testiranju i ispitivanju vodovodne mreže koji podrazumijevaju ispiranje cjevovoda, te laboratorijsku analizu vode”, kazali su u nadležnoj Službi za investicije i komunalne poslove. Nakon toga, planirani su radovi na rekonstrukciji 25 individualnih priključaka.

Foto: Stari Grad
Foto: Stari Grad

Prethodno je izvršena ugradnja novih kanalizacionih cijevi u ulici Kamenica i dijelu ulice Paje malta, dužine oko 210 metara, zatim u kraku ulice Kamenica dužine oko 90 metara, te u dijelu putnog pravca Kamenica – Sulejmana Zolja u dužini od oko 20 metara.

Podsjećamo da je u dijelovima ulica Kamenica i Paje malta, sredinom novembra prošle godine počeo projekat rekonstrukcije kanalizacione i vodovodne mreže, vrijedan 580.000 KM. Radovi su bili privremeno obustavljeni s dolaskom zimskog perioda i nepovoljnijih vremenskih uslova, ali su ovog mjeseca nastavljeni.

Za stanovnike ovih ulica to će značiti kraj problemima sa lošim podzemnim instalacijama, vodovodnim i kanalizacionim cijevima i ispucalim asfaltom, a samim tim i stvaranje boljih uslova za život. Izvođač radova na ovom projektu je firma ‘Bujice’ d.o.o. iz Konjica, saopćili su iz Općine Stari grad.