Radović: Vjerujem da i u ostatku sezone možemo nastaviti sa dobrim partijama

U ovom trenutku Velež je treći na tabeli Premijer lige BiH, ima samo bod manje od drugog Širokog Brijega.

Ako gledamo učinak ekipa koje su među evropskim kandidatima, od drugog pa sve do sedmog mjesta na startu proljetnog dijela više bodova od Veleža osvojili su samo Zrinjski i Tuzla City (šest), dok je Velež izjednačen sa Širokim Brijegom (po četiri boda). Iza Veleža su Borac (tri), Željezničar koji je dohvatio jedan bod.

“Drago mi je da smo u prošlom kolu osvojili tri boda, potpuno zasluženo, jer smo tokom cijele utakmice protiv Borca bili bolji rival. Ovakve pobjede znače puno, prije svega zbog samopouzdanja i vjerujem da i u nastavku sezone možemo nastaviti sa dobrim partijama”, kaže za Dnevni list defanzivac Slaviša Radović.

Nakon utakmice Feđa Dudić je istakao činjenicu kako je ovo bila jedna od najboljih partija Veleža otako je on tu, ali jednako tako, spomenuo je i to da prostora za napredak ima, što je jako važno – jer tu je još 12 utakmica. Sličnog mišljenja je i njegov pomoćnik Mustafa Kodro…

“Utakmica protiv Borca pokazala je kako bi trebao Velež igrati u budućnosti. Odigrali smo dobru utakmicu, napravili smo analizu i vidjeli da ima još nekih stvari na kojima se može raditi. Sada se okrećemo Slobodi”, dodao je Kodro.

I dok u taboru Rođenih osluškuju što se događa u redovima idućeg rivala, Slobode, koja je svježe ostala bez trenera (napustio ih Gradimir Crbogorac), Dudić istovremeno polako slaže postavu koja bi mogla biti ona najbolja u ovom trenutku.

Ekipa je za tu svrhu odradila jednu trening utakmicu, protiv niželigaša Bjelopoljca – završilo je 10:0, tri gola postigli su Brandao i Sijamija, dva je potpisao Zubanović, dok su po jedan zabili Kenan Salčin i Osmić.

Velež je utakmicu počeo u sastavu Bogdanović – Alikadić, Alagić, Osmić, Dario – Hasanović, Pršeš, Behram – Sijamija, Brandao, Zubanović, dok su kasnije u drugom poluvremenu zaigrali Ribić, Šehić, Sadiković, Smailović, Drina i K. Salčin, piše Sport Centar.