Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od 17 sati u Bugojnu dočekuje reprezentaciju Austrije

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u Bugojnu s početkom od 17 sati igra kvalifikacijski meč protiv Austrije.

Ivica Obrvan danas će debitovati na klupi rukometne reprezentacije BiH. Njegov selektorski mandat počinje jako teškom utakmicom, gdje mora pobijediti Austriju kako bi Zmajevi zadržali neke šanse da se plasiraju na Evropsko prvenstvo.

Sve osim trijumfa znatno bi umanjilo naše šanse, potrebna su nam najmanje tri boda iz preostale tri utakmice kvalifikacija. Naša reprezentacija igra dvije utakmice protiv Austrije te jednu protiv Njemačke.

Hrvatski stručnjak koji je naslijedio Bilala Šumana za kormilom našeg nacionalnog tima, svjestan je težine situacije.

Vjerujem u ove igrače koji su na raspolaganju i da možemo ostvariti taj cilj. Naravno da nisam čudotvorac, ali da možemo obećati rad, red i sve ono što nosi igranje za reprezentaciju. Očekujemo da ćemo pobijediti Austriju u Bugojnu”, kazao je Obrvan.

Nažalost, selektor BiH protiv reprezentacije Austrije, koja je učestvovala na posljednjem SP u Egiptu, ne može računati na dva bitna igrača, Ivana Karačića i Marka Panića, ali svi ostali reprezentativci su zdravi i spremni za današnji okršaj.

Na raspolaganju Obrvanu su sljedeći rukometaši: Benjamin Burić, Nebojša Bojić, Admir Ahmetašević, Alen Ovčina, Haso Ćosić, Senjamin Burić, Vladimir Vranješ, Elmir Građan, Dino Hamidović, Nikola Prce, Mirsad Terzić, Mirko Herceg, Edo Mehinagić, Josip Perić, Dejan Malinović, Dragan Pavlović, Ibrahim Haseljić, Vladan Đurđević, Neven Stjepanović.

Susret BiH – Austrija u Bugojnu počinje u 17 sati, uz direktan prenos na Areni Sport i BHT1.