Ryanair otvara novu bazu u Zagrebu

Ryanair, irski nisko tarifni prijevoznik potvrdio je otvaranje nove baze u Zagrebu sa dva aviona, 36 sedmičnih letova i 12 novih linija povezujući Zagreb s destinacijama širom Evrope.

Nova baza, kako poručuju iz Ryanaira, pojačat će vazdušni promet i turističku industriju u regiji, uz nastavak programa vakcinisanja i otvaranja Evrope, na vrijeme za ljetnu sezonu.

Dvanaest novih linija iz Zagreba su do Pariza, Londona, Rima, Milana, Bruxellesa, Frankfurt- Hahna, Memingema, Karlsruhea, Dortmunda, Geteborga, Podgorice i Oslo Torpa.

Hrvatski potrošači sada mogu putovati po još nižim cijenama, a imaju i mogućnost korištenja Ryanair-ove besplatne naknade za promjenu leta ako se planovi promijene.

“Oduševljeni smo što smo pokrenuli novu hrvatsku bazu koja predstavlja investiciju vrijednu 200 miliona dolara. Ovim će se razvojem stvoriti preko 60 direktnih radnih mjesta i našim ćemo hrvatskim kupcima ovog ljeta ponuditi mnoštvo evropskih atraktivnih destinacija, uključujući popularna odredišta kao što su Rim, Milano, Pariz i London”, rekao je izvršni direktor Ryanair-a Eddie Wilson.

On je dodao da imajući na umu da se ograničenja zbog koronavirusa redovno mijenjaju, kupci sada mogu rezervisati letove za odmor, znajući da, ako trebaju odgoditi ili promijeniti datum putovanja, to mogu učiniti do dva puta uz besplatnu naknadu za promjenu leta do kraja oktobra, prenosi Slobodnadalmacija.

Ryanair je pokrenuo prodaju sjedala po cijenama od 151 kunu za putovanja do kraja marta 2022. godine, koja se moraju rezervirati do četvrtka, 1. aprila 2021. u ponoć na web stranici Ryanair.com.