Sarajevo/ Glavni grad BiH danas dobija novog gradonačelnika

Predsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva Igor Gavrić sazvao je za danas konstituirajuću sjednicu tog tijela, na kojoj bi glavni grad Bosne i Hercegovine trebao dobiti novog gradonačelnika nakon prošlogodišnjih izbora.

Na sjednici će biti izabran predsjedavajući Gradskog vijeća, dva zamjenika predsjedavajućeg, a trebao bi biti izabran i novi gradonačelnik te zamjenici gradonačelnika Sarajeva.

Kandidat za gradonačelnika Sarajeva na prijedlog Socijaldemokratske partije (SDP) je Bogić Bogićević. On je ujedno i jedini kandidat za ovu poziciju. Za zamjenicu gradonačelnika predložena je Anja Margetić, koja je predložena od strane Naša stranka. Ista je sportistkinja i reprezentativka BiH u plivanju. Drugi kandidat predložen za funkciju zamjenika gradonačelnika je Haris Bašić, preložen od strane stranke Narod i pravda.

Kandidat za predsjedavajućeg Gradskog vijeća trebao bi biti imenovan Jasmin Ademović (Jasmin Ademović (Narod i pravda), a zamjenici Dragan Stevanović (SDP) i Mirela Džahverović (Naša stranka).