Široki Brijeg sa igračem manje savladao Sarajevo

Nogometaši Širokog Brijega pobijedili su na Pecari u 22. kolu m:tel Premijer lige BiH ekipu Sarajeva rezultatom 1:0 i zadali lideru prvenstva drugi uzastopni ligaški poraz nakon 20 mečeva u kojem nisu bili poraženi.

Obje ekipe su pružile jako dobru partiju, i ako nije bilo puno golova, utakmica je bila jako zanimljiva. U prvih pola sata igre vidjeli smo tri jako dobre prilike ali mreže su mirovale. Već u drugoj minuti Handžić je imao sjajnu šansu, izašao je jedan na jedan sa golmanom Miškićem, ali kao pobjednik izlazi golman domaćina.

Haris Handžić je pokušao i u devetoj minuti, potegnuo je sa distance ali opet brani Miškić. Ekipa Širokog se oslobodila pritiska i poslije petnaestak minuta imali su veliku šansu. Vukoja je napravio jedan jako lijep solo prodor i silovito uzdrmao prečku ekipe Sarajeva.

Do kraja prvog poluvremena vidjeli smo i spektakularan pokušaj makazicama Mešanovića ali golman Miškić je udarac izbio u korner. Na odmor se otišlo bez golova.

Domaćin sjajno otvara drugo poluvrijeme. Igrala se 52. minuta i nakon jednog dugog napada Širokobriježana, uslijedio je ubačaj sa lijeve strane gdje je Ivan Ikić uhvatio sjajan volej i savladao Vladana Kovačevića.

Sarajevo je nakon primljenog gola krenulo u potpunu ofanzivu. Nisu uspijeli napraviti veću šansu, a od 68. minute su imali igrača više. Zvonimir Begić je dobio drugi žuti i morao je ranije na tuširanje.

Gosti su još više napadali, ali nisu uspjeli doći do poravnanja i tako su vezali drugi poraz u Premijer ligi.

Poraz Sarajeva je zakomplikovao borbu za titulu, a sada se na drugom mjestu lige nalazi ekipa Širokog Brijega.