Slaba predstava na Grbavici, Željezničar i Sarajevo podijelili bodove u derbiju bez pogodaka

Sarajevski derbi na Grbavici okončan je bez pobjednika, ali i golova.

Ekipa Željezničara u uvodnim minutama djelovala je konkretnije i ofanzivnije.

Prvo uzbuđenje se desilo u osmoj minuti, kada Kosorić ubacuje loptu u mrežu Sarajeva nakon kornera, ali signaliziran je ofsajd i pogodak je poništen. Nakon toga uslijedio je period mirnije igre, tek vrijedi izdvojiti šut Alispahića sa nekih 18 metara iskosa, ali lopta odlazi pored gola bordo tima.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu propušta Veselinović, tačnije Kovačević sjajno reaguje u 31. minuti nakon njegovog šuta u gužvi ispred gola Sarajeva.

S druge strane, najpristojniju šansu za goste nije iskoristio Fanimo, koji je imao otvoren puta ka golu Plavih, ali lopta mu je pobjegla i završila u naručju Erića.

Početkom drugog poluvremena aktuelni prvak se probudio. Sjajnu šansu u 50. minuti propušta iskoristiti Velkoski, odnosno šut kapitena Sarajeva sa sredine šesnaesterca brani Erić. Ubrzo nakon toga vratar Željezničara je na novim mukama, ali uspješan je i u zaustavljanju nezgodnog udarca Pejovića.

Potom je uslijedio još jedan monotoni dio utakmice, koji se uglavnom svodio na davljenje lopte u sredini terena i bezopasne šuteve, piše Sport Centar.

Na nova uzbuđenja čekalo se do samog finiša susreta, kada rezervista Zec šutira na prvoj stativi nakon ubačaja Bekrića u nadoknadi, ali zamalo je neprecizan.

I tako je meč zaključen ishodom 0:0, rezultatom koji nije zabilježen u sarajevskom derbiju od aprila 2018. godine. Razlika između rivala na tabeli tako ostaje i dalje devet bodova…

Željezničar – Sarajevo 0:0

Stadion Grbavica. Glavni sudija: Irfan Peljto (Sarajevo). Žuti kartoni: Kosorić, Bojo (Željezničar), Pejović, Oremuš, Miličević, Dupovac, Adukor (Sarajevo).

ŽELJEZNIČAR: Erić, Čeliković, Kosorić, Stevanović, Šehić, Miletić, Bojo, Alispahić (Bekrić 82′), Veselinović (Mujezinović 77′), Štilić, Juričić (Zec 77′).

SARAJEVO: Kovačević, Pidro, Oremuš (Adukor 90′), Dupovac, Miličevič, Velkoski, Pejović, Đokanović, Sušić, Fanimo (Jukić 93′), Mešanović (Handžić 93′).