Španija/ Mladić brutalno pretukao brata zato što mu je ovaj popio kafu

U popodnevnim satima danas u španskom gradu Malaga, mladić od 17 godina je prijavio starijeg brata (22) nakon što ga je ovaj pretukao samo zato što je maloljetnik popio njegovu kafu s mlijekom.

Dakle, maloljetnik koji je pronašao kafu na stolu je odlučio da je popije, a pri tome nije mogao ni zamisliti šta će to prouzrokovati. Kada je njegov stariji brat ušao u kuhinju i vidio praznu šolju brutalno je nasrnuo na brata, koji je završio u hitnoj sa ozljedom glave.

Nakon što je lokalna policija primila poziv o kućnom zlostavljanju, izašli su na teren, a obzirom da je žrtva nasilja odlučila da podigne optužbu protiv brata, agresora (22) je lišen slobode.

Kada je policija završila uviđaj, ustanovljeno je da ovo nije prvi sukob između braće, te da već duži period imaju probleme tokom boravka u istom stanu. Pored toga, žrtva je obavijestila policiju da je mislio da je kafa namijenjena njemu i zato ju je popio, te da pored udaraca koje je primio pretrpio je i ujede psa koji je bio u kući.

Na svu sreću, žrtva se trenutno nalazi u stabilnom stanju, a primio je ljekarsku pomoć zbog ozljeda koje je dobio tokom sukoba, prenosi španski El Mundo.