Sutra u našoj zemlji nas očekuje pretežno oblačno vrijeme

Danas je preovladavalo sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, prije podne pretežno oblačno je bilo na jugoistoku Hercegovine, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati (°C): Bjelašnica -4; Ivan-sedlo i Sokolac 9; Livno 10; Bijeljina, Gradačac, Prijedor, Srebrenica i Trebinje 11; Banja Luka, Bihać, Bugojno, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla i Zvornik 12; Doboj, Jajce i Neum 13; Drvar i Grude 14; Mostar i Zenica 15°C;

Sutra u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša će padati većinom na području Hercegovine, a na planinama snijeg. U poslijepodnevnim i večernjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg.

Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C.

U Sarajevu pretežno oblačno. Slaba kiša u večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -1°C, a najviša dnevna oko 8°C.