Sutra u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima ponegdje u Bosni je zabilježena kiša, a na planinama slab snijeg, saopćili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperature zraka u 13 sati (°C): Bjelašnica -2; Ivan-sedlo 11; Tuzla 13; Sarajevo-Bjelave 14; Bugojno, Zenica 15; Bihać, Gradačac, Grude, Sanski Most 16; Mostar, Neum 17;

Sutra se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. U prvom dijelu dana slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne.

Poslije podne i u večernjim satima jače naoblačenje sa sjeverozapada praćeno kišom. Tokom poslijepodneva u Krajini se očekuje postepeni prelazak kiše u susnježicu ili snijeg, a u centralnim i istočnim područjima Bosne tokom noći.

Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Poslije podne i u večernjim satima vjetar u Bosni mijenja smjer na sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 10 do 16 °C. Pad temperature prema kraju dana i u večernjim satima.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje tokom noći. U višim dijelovima grada susnježica ili snijeg. U kasnim večernjim satima ili u ponedjeljak u ranim ranim jutarnjim snijeg se očekuje i u nižim dijelovima grada. Jutarnja temperatura oko 5, dnevna oko 12 °C.