Tuzla City nastavlja sjajan niz, pao i Zrinjski u Mostaru

Nogometaši Tuzla Cityja su u Mostaru u jednom jako zanimljivom meču savladali Zrinjski, rezultat je na kraju glasio 1:2 za ekipu iz Tuzle.

Obje ekipe su odlično otvorile proljetni dio sezone, zabilježile su po dvije pobjede, ali danas mogu mnogo sretniji biti gosti iz Tuzle. Ništa posebno i uzbudljivo nismo vidjeli do prvog pogotka. Čekali smo 16. minuta i gosti su poveli. Badara Badji je odlično ostavio loptu petom, a Luka Lučić pogađa za 0:1.

Neposredno nakon toga dogodila se povreda Marina Magdića i to je sigurno bio jedan veliki peh za domaćina. Nogometaši Tuzle nisu stajali, nakon pola sata igre gosti su mogli i do drugog gola, ali je golman Zrinjskog odlično odbranio udarac Argentinca Doffa.

Zrinjski je to kaznio u 40. minuti, Miljan Govedarica je postigao sjajan gol za domaće i poravnao na 1:1. To je bio i rezultat prvog dijela.

Zrinjski je nešto bolje otvorio nastavak susreta. Prvo je u 52. Juranović šutirao u Muminovića, da bi dvije minute kasnije Govedarica ponovo imao izglednu šansu, ali ga zaustavlja Morris.

U 67. minuti Tuzla City dolazi do novog pogotka. Husein Karjašević se najbolje snašao nakon gužve u kaznenom prostoru domaćeg tima i pogodio za 1:2.

Do kraja utakmice Zrinjski je pokušao izvući bar remi, ali nije uspio, tako da Tuzla City odnosi velika tri boda iz Mostara i nastavlja sjajnu seriju u proljetnom dijelu šampionata.

Zrinjski – Tuzla City 1:2 (Govedarica 40′ / Lučić 16′, Karjašević 67′).

Posted by FK Tuzla City on Sunday, 14 March 2021