U toku je hitna sjednica Skupštine KS: Rasprava o dešavanjima zbog izbora Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva

Hitna sjednica Skupštine KS počela je raspravom nakon što je zastupnik Zvonko Marić predložio da se danas raspravlja o dešavanjima koja su pratila izbor Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva.

Marić je na početku kazao da je oskrnavljen lik i dostojanstvo ličnosti kao što je Bogić Bogićević.

Hitna sjednica Skupštine KS počela je raspravom nakon što je zastupnik Zvonko Marić predložio da se danas raspravlja o dešavanjima koja su pratila izbor Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva, mislim da treba uvrstiti tačku dnevnog reda za ovu problematiku jer bi odaslali poruku građanima i izrazili poštovanje prema gospodinu Bogićeviću i građanima koji su uvrijeđeni nemoralnim činom koji se desio na izboru”, kazao je.

Dodaje da u Skupštini sjede protagonisti toga što se desilo i predlaže da se izjasne i ukoliko ne usvoje takvu tačku dnevnog reda sasvim sigurno je da će to biti svojevrsna poruka građanima i gospodinu Bogićeviću.

Kazao je da SBB nije sudjelovao u svemu tome, u “tom besramlju”.

Hitna sjednica Skupštine KS počela je raspravom nakon što je zastupnik Zvonko Marić predložio da se danas raspravlja o dešavanjima koja su pratila izbor Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva“, rekao je Marić.

Zastupnik Elmedin Konaković kazao je kako neće glasati za ovu tačku jer ga “već četiri dana boli stomak od tih dešavanja”.

Hitna sjednica Skupštine KS počela je raspravom nakon što je zastupnik Zvonko Marić predložio da se danas raspravlja o dešavanjima koja su pratila izbor Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva. Niko ne može pobjeći od odgovornosti, ni ja, ni vi, ni cijelo Gradsko vijeće ni ova Skupština. Imamo danas puno posla i ne pada mi na pamet nakon pet dana, što smo se jedva smirili, da delegirate populističku tačku”, rekao je Konaković.

Marić mu je odgovorio kako mu je žao “što ga je njegov prijedlog uzbudio, te da je neprimjereno to što adresira nekom ko vodi sjednicu”.

Konaković je kazao kao je Marić u pravu, da Gavrić nije lobirao, ali da danas imaju puno posla jer su ozbiljne tačke na dnevnom redu.

Za ovu tačku dnevnog reda glasalo je četvero zastupnika, protiv je bilo 18, a dva suzdržana tako da nije dobilo potrebnu podršku i o njoj se neće razmatrati.