Uz želje za brz oporavak: Obilazak i paketi ‘zdrave hrane’ za uposlenike Općine

S obzirom na pogoršanu higijensko-epidemiološku situaciju u Kantonu Sarajevo i povećanje broja zaraženih, određeni broj državnih službenika i namještenika u Općini Stari Grad također je pogodio ovaj opaki virus i nalaze se na liječenju i izolaciji.

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić naložio je danas obilazak porodica svih uposlenika koji su evidentirani kao covid pozitivni i nalaze se u izolaciji, te su im odneseni paketi ‘zdrave hrane’, saopćeno je iz općine Stari Grad.

Uz poštivanje obavezne distance i bez direktnog kontakta, ovim porodicama isporučeni su paketi uz želje za što bržim oporavkom. Deset uposlenika Općine Stari Grad trenutno je pozitivno na korona virus.

Općinski načelnik Hadžibajrić uputio je poruku svim oboljelim da im želi brzo ozdravljenje i da im Općina Stari Grad kao njihov poslodavac stoji na raspolaganju za svaki vid podrške u ovim teškim trenucima.

Istovremeno, načelnik Hadžibajrić uputio je poruku i svim ostalim uposlenicima da se pridržavaju svih propisanih higijensko-epidemioloških mjera, čuvaju sebe i svoje porodice i ozbiljno shvate situaciju koju je izazvao novi val pandemije korona virusa.

U općini Stari Grad provode se sve higijensko-epidemiološke mjere s ciljem zaštite uposlenika i stranaka koje se obraćaju za neku od usluga.

Broj uposlenika koji trenutno rade u kancelarijama znatno je reduciran zbog korištenja godišnjih odmora, tako da se poštuje propisana fizička distanca, uz redovno provjetravanje prostorija i obavezno nošenje zaštitnih maski.

Prema informacijama Službe civilne zaštite, redovno se dijele maske, sredstvo za dezinfekciju za ruke, a na snazi je i mjera o svakodnevnoj dezinfekciji radnih površina poslije 16 sati, kao i vođenje evidencionog zdravstvenog lista za sve uposlenike.

S ciljem smanjenja broja stranaka koje dolaze na prostor općinske recepcije radi uvida u predmete, prijema rješenja, po pozivu službi itd, svaka služba odredila je kontakt telefon i osobu zaduženu za kontakt sa strankama i informisanje istih vezano za predmete u postupku te su definisani termini prijema stranaka u holu A i C objekta, imajući u vidu da je i dalje na snazi odluka kojom je uvedena privremena mjera i strankama ograničeno kretanje unutar zgrade Općine Stari Grad.