Večeras nas očekuje spektakl, Stipe Miočić brani titulu prvaka teške kategorije

Večeras nas u Las Vegasu očekuje UFC 260, koji će nam ponuditi mnogo zanimljivih borbi, a u borbi večeri će Stipe Miočić braniti titulu prvaka teške kategorije protiv Francisa Ngannoua.

Ovo će biti njihov drugi okršaj, prvi put prije tri godine Stipe je pobijedio Francisa jednoglasnom odlukom sudija. Jako zanimljivo je bilo na vaganju, Stipe je od Francisa lakši čak 13 kilograma. Stipe je imao 106,1 kg dok je vaga za Francisa pokazala 119,5.

U njihovom prvom susretu 2018, Miočić je bio pet kilograma teži nego sada, a Ngannou je ostao sa istom kilažom. Francis se žestoko spremao za ovaj susret, objavljivao je brutalne treninge a na jednom od mnogih prvak Kamaru Usman mu je pokazivao hrvačke zahvate i tehnike bacanja.

Kladionice su postavile Francisa kao favorita, bez obzira na to što je Stipe prvak i što je prije tri godine odnio pobjedu protiv Francisa.

Stipe je kratko prokomentarisao ovu situaciju: “Ne, ne iznenađuje me to. To je priča mog života. Las Vegas me mrzi, ali neka ostane tako. Ja volim kad mogu ušutkati ljude”.

Ngannou je nakon vaganja izjavio da je “skenirao” Stipu i da je osjetio da se trese ispred njega.

Stipe i Francis su dva odlična borca i sigurno da će ovo biti poslastica za sve fanove UFC-a.

Što se tiče ostalih borbi, Alexander Volkanovski se zarazio koronavirusom pa je njegov meč za naslov u perolakoj kategoriji protiv Briana Ortege odgođen. Njihovo mjesto u oktagonu večeras će zauzeti Tyron Woodley i Vicent Luquea.

Također odogođen je meč Hannah Goldy jer se i ona zarazila koronavirusom.

UFC 260 počinje oko 04:00, a glavna borba bi trebala biti nekad u periodu oko 06:00, uz direktan prenos na Fight Channelu.