Video/ LeBronova povreda je teže prirode, čeka ga duži oporavak

LeBron James se sinoć na meču protiv Atlanta Hawksa povrijedio, te nije mogao nastaviti meč.

Stigla je zvanična potvrda, LeBron James je uganuo desni zglob. Povreda je nešto teže prirode, pa će Kralja čekati malo duža pauza. Ne zna se još tačno koliko će LeBron da pauzira, ali vrijeme oporavljanja ove povrede varira. Za potpuno oporavljanje od ove povrede obično treba od šest sedmica do tri mjeseca.

LeBron se već oglasio nakon ove povrede, gdje je rekao da je jako ljut zbog svega i što ne može pomoći svojoj ekipi. Najavio je da će krenuti u oporavak što prije.

James  je propustio samo jednu utakmicu ove sezone, kada ga je uganuće lijevog zgloba spriječilo da igra protiv Kingsa u posljednjoj utakmici prije All-Star pauze. Zadnju težu povredu imao je u sezoni 2018-19 kada je tek stigao u Lakerse, propustio je 17 utakmica radi povrede tetive, to je jedina sezona da LeBron nije igrao playoff u svojoj igračkoj karijeri.

Prema ESPN statistikama i informacijama, ovo će biti peti put u Jamesovoj 18-godišnjoj karijeri da je propustio najmanje pet uzastopnih utakmica.

Lakersi su trenutno u problemu, Anthony Davis je van rostera od 16. februara zbog povrede, a sada su ostali i bez svog glavnog igrača. Kako će se aktuelni prvaci da se snađu bez svojih glavnih udarnih igli vidjet ćemo u nastavku sezone.

Podsjećamo, LeBron se povrijedio na utakmici protiv Atlanta Hawksa, početkom druge četvrtine. Probao je da nastavi, ali jednostavno nije mogao i odšepao je u svlačionicu.

LeBron James se oglasio nakon povrede: “Povratak nazad i oporavak počinju odmah”