Yangzhou kreativni grad gastronomije UNESCO-a

Yangzhou je možda nepoznanica za vas, ali vjerojatno ste više puta u životu jeli i uživali u hrani iz regije.

Yangzhou je mali grad u kineskoj provinciji Jiangsu, dom je svjetskog poznatog jela od kineske pržene riže.

Kuhinja u ovom malom gradu nadilazi poznatu osnovnu hranu u Kini. Kao gurmansko sjedište kuhinje Huaiyang, Yangzhou je određen kao Unescov kreativni grad gastronomije. Njegova kultna kuhinja uključuje jela poput pirjane isjeckane piletine sa šunkom i tofuom, prženu rižu iz Yangzhoua, patku s tri gnijezda, slatku i kiselu mandarinsku ribu, okruglice i još mnogo toga.

Također neizostavan je i prekrasan i mirni park Slender West Lake kojeg bi svakako trebali posjetiti svi oni koji cijene kinesku baštinu i kulturu. Fotografkinja Natasha, koja s obitelji živi u Yangzhouu, inspiraciju i ljepotu pronalazi u stvaranju slatkih uspomena provedenih u istraživanju svega onoga što ovaj grad nudi.

Kreativni grad gastronomije UNESCO-a

Uz kultna jela poput Yangzhou pržene riže, patke s tri gnijezda i slatko-kisele mandarinske ribe, Yangzhou je poznat po svojoj kuhinji Huaiyang, koja se smatra jednom od četiri velike tradicije koje dominiraju kulinarskim nasljeđem Kine.

S historijom koja se proteže više od 2500 godina, Yangzhou je 2019. godine proglašen četvrtim kineskim kreativnim gradom gastronomije Unesco-a, nakon Chengdua u provinciji Sečuan, Shundea u provinciji Guangdong i posebne administrativne regije Macao, prenosi BBC.