Zrinjski sa igračem manje savladao FK Sarajevo i nanio mu prvi poraz u sezoni

Zrinjski je u derbiju 21. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase savladao Sarajevo rezultatom 0:1, i tako su Bordo timu nanijeli prvi poraz ove sezone.

Plemići su veoma rano došli do prednosti. Todorović je odlično ubacio sa desne strane u četvrtoj minuti, a lopta je došla do Juranovića, koji je pogodio za prednost gostiju od 0:1.

Zrinjski je bio dosta bolji u prvom poluvremenu, nanizali su dosta prilika ali promjene rezultata nije bilo. Dvije jako dobre prilike je imao Biblija ali ostalo je 0:1.

Zrinjski je nastavio da napada, opasan udarac Todorovića u 37. minuti u korner je skrenuo Pejović. Sarajevo je pokušalo preko Sušića, no izblokirao ga je Ćorluka. Do odlaska na odmor nije bilo većih šansi i rezultat se nije mijenjao, te je rezultat ostao 0:1.

U drugom poluvremenu malo više je napadao aktuelni prvak naše države. Velkoski je imao dobru priliku iz slobodnog udarca ali pogodio je samo živi zid iz. Plemići ostaju sa igračem manje u 68. minuti kada je Magodić dobio crveni karton.

Bordo klub je pokušavao doći do pogotka. Igralo se na polovini koja propada gostima, ali do kraja Sarajevo nije uspjelo napraviti ništa i upisalo je poraz.

U sudijskoj nadoknadi i Sarajevo je ostalo sa igračem manje, a pocrvenio  je Hadžić.