Amar Osim poslije meča: “Da je na terenu bio isti broj igrača primili bismo 12 golova”

U 25. kolu nogometne Premijer lige Željezničar je u fantastičnom  meču remizirao protiv Mladosti rezultatom 4:4, a trener Plavih Amar Osim meč je izjavio da mu je ovaj meč “neobjašnjiv”.

Željezničar je nastavio sa očajnim rezultatima ove sezone, Plavima je ovo tek drugi bod od nastavka sezone. Nisu se proslavili ni u ovom susretu, Željo je kompletno drugo poluvrijeme imao igrača više na terenu, a u posljednjih 20-ak minuta i dva čovjeka više nakon isključenja Sadikua.

Utakmica u kojoj smo proveli 80 posto na njihovoj polovini i u šesnaestrecu. Bod je zaslužen jer smo imali puno više šansi, ali je neočekivan jer smo gubili 4:2 u 90. minuti. U odbrani smo bili loši, a u napadu efikasni, iako smo promašili dosta prilika”, rekao je Osim.

Strateg Plavih je izjavio da na terenu bio isti broj igrača da bi njegov tim primio 12 pogodaka.

Damo četiri gola i ne pobijedimo. Igramo sa dva igrača više od 20 minuta i ništa. Da je na terenu bio isti broj igrača primili bismo 12 golova. Isključenja su nam dala priliku da se dohavizamo. Totalno smo bili neefikasni bez obzira na četiri gola. Protivnik ima opasne igrače, opet Hadžića nismo imali pod kontrolom, kao ni Hiroša. Nismo znali iskoristi brojčanu prednost. Igrač su pod stresom, a iz tog stresa proizilaze greške”, rekao je Amar Osim, te dodao.

“Ova utakmica je neobjašnjiva i ni u jednu logiku se ne može uklopiti. Zadovoljni smo pristupom ekipe, poslije šokantnog početka. Ovo je utakmica koja spada u red onih koje je teško analizirati“, zaključio je Osim.