Bajić: S jako malim budžetom smo napravili veliki rezultat, samo uz timsku igru možemo uspjeti

U ponedjeljak počinje play-off ABA lige, a bh. predstavnik Igokea će u polufinalnoj seriji igrati protiv branioca titule Crvene zvezde.

Tim povodom je danas u Laktašima održana konferencija za medije, na kojoj se javnosti obratio trener Igokee Dragan Bajić.

Inače, jučer je Bajić proglašen za trenera sezone u regionalnom takmičenju.

“Interesantna i zanimljiva utakmica. Gedajući sve te klubove koji su bili u konkurenciji za play-off ja moram da istaknem da smo mi stvarno u odnosu na neke druge klubove sa jako malim budžetom uspjeli da napravimo veliki rezultat i plasiramo se u play-off”, rekao je Bajić, prenosi Mondo.

Dobro su u Igokei parirali Zvezdi u dva meča ligaškog toka prvenstva, ali Bajić smatra da će plej-of utakmice biti mnogo drugačije.

“U ligaškom dijelu kod kuće smo ubjedljivo dobili, u Beogradu smo igrali na jednu loptu i možemo reći da smo veći dio utakmice igrali dobro i imali smo prednost, ali smatram da te utakmice moramo staviti po strani jer ova polufinalna serija neće biti ni blizu tim utakmicama. Zvezda je sigurno u boljoj formi sada. Gledajući rezultate u ABA ligi u posljednjih nekoliko kola su digli nivo forme i sigurno je da je Zvezda ušla u ovo takmičenje sa najvećim ambicijama – da osvoje ABA ligu i da se naredne sezone plasiraju u elitno takmičenje kao što je Euroliga. Mi moramo u svaku utakmicu ući maksimalno jer kvalitetom nismo ni blizu svih tih timova, ali jednom timskom igrom uz mnogo požrtvovanja, gdje se bacamo za svaku loptu, možemo doći do željenog rezultata”, poručio je Bajić.

Marko Jošilo naglasio je da će Igosi pokušati napraviti “brejk” u Beogradu, kako bi sačuvali nadu da mogu do finala.

“Play-off počinje, zasluženo smo se izborli za njega, srećni smo što smu tu, ali ne želimo da ostane samo na tome. Utakmica u Beogradu je prva koja nas očekuje, Zvezda je, favorit to je sigurno, završili su takmičenje u ligi kao prvi na tabeli, međutim mislim da mi imamo svoju šansu prije svega u onome što smo radili tokom cijele sezone, da ponovimo taj neki timski duh i timsku igru, ako se skupimo i budemo tim na terenu i van njega mislim da i imamo neku svoju šansu i eventualno da tražimo brejk u Beogradu”, poručio je Jošilo.

Duel u ponedjeljak na programu je od 18.30h. Druga utakmica biće odigrana u Laktašima u petak, 7. maja u istom terminu, a eventualna treća 11. maja u Beogradu.