Barcelona se okliznula, Granada odnijela puni plijen sa Camp Noua

Nogometaši Granade šokirali su Barcelonu i pobijedili su na Nou Campu u okviru 33. kola La Lige ekipu Barcelone rezultatom 2:1.

Barca je ovim porazom zakoplikovala svoje šanse da postane prvak Španije. Igrači Barcelone su apsolutno dominirali u prvom poluvremenu, stvorili su veliki broj prilika, a poveli su u 23. minuti. Griezmann je uposlio Messija koji je doveo Barcelonu u vodstvo. Rezultat prvog poluvremena je glasio 1:0, i sve je išlo u korist Katalonaca.

U nastavku meča Barca je nastavila sa dominacijom ali nisu uspjeli povećati prednost, a kazna za brojne promašaje Barceloninih napadača došla je u 63. minuti kada je pogodio Machis za 1:1.

Tri minute kasnije Barcelonin trener Koeman je dobio crveni karton zbog prigovora, a u 79. minuti, gosti su još jednom šokirali favorizirane domaćine. Ovaj put je strijelac bio Molina na asistenciju Marina.

Iako je Barcelona žestoko napadala do kraja meča da dođe barem do jednog boda, odbrana Granada je bila disciplinovana i nije imala problema te se kući vraća s tri boda.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je ponovo cijelu utakmicu presjedio na klupi. Barcelona je ostala na diobi drugog mjesta s istim brojem bodova kao i Real, dok je Atletico na liderskoj poziciji s dva boda više. Granada je na osmoj poziciji.