Bečarević uputio pismo, ali i krivičnu prijavu: Džindić glavna uloga u ponudi mita od milion eura

Poslano je otvoreno pismo od strane Almira Bečarevića iz BH-Gas-a, Bečarević je bio dugogodišnji direktor, a onda i savjetnik direktora.

“Ovim Otvorenim pismom potpuno demantujem sve objavljeno na pojedinim portalima, a tiče se avansnih uplata mađarskom i srbijanskom transporteru . Maje ime se dovodi u kontekst nekakvih putovanja u Mađarsku, a nakon avansnih uplata.

Zadnji put kada sam putovao u Mađarsku je bilo u 1. mjesecu 2020. godine i to je tačno prije 15 mjeseci. Da Ii autori teksta razumiju da je nastupila situacija sa COVID-19, te da sam i htio nisam mogao putovati.

O svemu ovome sam u toku dana obavijestio FUP i podnio prijavu o čemu je sačinjena službena zabilješka koja će biti pridodana krivičnoj prijavi koja je proslijeđena Tužilaštvu KS.

Pošto će nastaviti sa insinuacijama i prijetnjama kako sam bio izložen i 2018. godine to javno molim ministra Džindića da prestane sa širenjem lažnih informacija. Ako Vlada FBiH želi da vjeruje njegovim lažima to je njihov izbor. Ali ja ne želim da živim u lažima.

Sve je ovo započelo još 2018. godine kada sam prijavio ponuđenih 1.000.000 EUR-a za prodaju gasnog biznisa kompaniji iz ltalije. Odbio sam, a predmet je u Tužiaštvu KS proslijeđen od strane SIPA-e. Glavna uloga u tom filmu je Nermin Džindić”, navodi Bečarević.