Blaž Slišković novi šef stručnog štaba FK Željezničara

Upravni odbor FK Željezničar donio je odluku o novom šefu stručnog štaba, a riječ je o Blažu Sliškoviću.

Slišković je od početka bio najveći favorit za klupu Plavih zajedno sa Zlatanom Nalićem. Njih dvojica su i prošla u drugi krug nakon razgovora sa kandidatima, a na kraju su se Željini čelnici odlučili za iskusnijeg Sliškovića.

Blaž Slišković je rođen 30. maja 1959. godine u Mostaru. Veoma uspješnu fudbalsku karijeru počeo je mostarskom Veležu, a potom je igrao za Hajduk, Marseille, Pescaru, Lens, Mulhouse, Rennes, Dragovoljac i Zrinjski. Nosio je dresove reprezentacija Jugoslavije i Bosne i Hercegovine.

Trenersku karijeru počeo je u Hrvatskom Dragovoljcu, a zatim je vodio Zrinjski i Brotnjo. Od 2002. do 2006. godine bio je selektor reprezentacije BiH.

Kao trener  vodio je mnoge klubove, a to su: Hajduk, Zrinjski, Tiranu, Al-Ansar, kineski QD Jonoon, Široki Brijeg, a posljednji angažman je imao u Hong Kongu vodeći Kitchee. Dva puta je osvajao Premijer ligu BiH.

Popularni Baka sjeda na užarenu stolicu Plavih, Željezničar se nakon 25 odigranih kola u Premijer ligi BiH nalazi na sedmoj poziciji sa 39 osvojenih bodova, upisao je 11 pobjeda, šest remija i osam poraza.

Slišković će svoj debi imati za vikend, kada Željezničar gostuje Radniku u Bijeljini.