Borac srušio Sarajevo na Koševu i zakomplikovao borbu za titulu

Nogometaši Borca pobijedili su u derbiju 26. kola m:tel Premijer lige ekipu Sarajeva rezultatom 2:0 na stadionu “Asim Ferhatović Hase”, te tako zakomplikovali borbu za titulu.

Na početku utakmice nije bilo mnogo uzbuđenja. Igra je proticala uglavnom na sredini terena uz oprezan pristup s obje strane sve do 28. minute kada je Sarajevo ozbiljno zaprijetilo.

Pidro je centrirao s lijeve strane, a u šesnaestercu je pronašao Sušića koji je odlično šutirao glavom. Pavlović je fenomenalno intervenisao pa promjene rezultata nije bilo.

Sarajevo je kažnjeno samo šest minuta kasnije. Vranješ je ubacio za Mehanovića koji je šutirao glavom. Kovačević je to sjajno odbranio, ali na loptu natrčava  Zakarić i posprema je u praznu mrežu za vodstvo banjalučke ekipe. Rezultat prvog poluvremena je bio 0:1.

Sarajevo je u nastavku meča krenulo ofanzivnije, ali Borac završava utakmicu i postiže svoj drugi pogodak. Zakarić je zaobišao jednog svog čuvara i spektakularno pogodio za vodstvo 2:0 svog tima na Koševu.

Sarajeva se u tom trenutku raspalo te je odbrana Borca lagano izlazila na kraj napadima Bordo tima.

Ekipa sa Koševa je i dalje na liderskoj poziciji Premijer lige BiH, ali se prednost u odnosu na drugoplasirani Borac istopila na svega dva boda sedam kola prije kraja prvenstva.