Borac ubjedljivo savladao Olimpik i preuzeo drugu poziciju

Nogometaši Borca pobijedili su u posljednjoj današnjoj utakmici pobijedili Olimpik rezultatom 3:0 i približili su se vodećem Sarajevu na pet bodova zaostatka

Borac je od početka kontrolisao igru, ali nisi mogli stvoriti veće šanse, da bi ipak u 26. minuti stigli do vodstva. Zakarić je izveo korner, a na drugoj stativi usamljeni Ćosić je glavom pogodio za 1:0.

Nakon toga probudio se i Olimpik koji je ima par dobrih prilika preko Šišića i Bajraktarevića, ali rezultat se nije mijenjao do isteka prvog dijela, pa se na odmor otišlo rezultatom 1:0.

U nastavku je Borac nastavio još bolje da igra, a prvu šansu imao je Mehanović u 47. minuti kada je udarcem s 15 metara pogodio stativu. Ipak, dvije minute kasnije riješene su dileme oko pobjednika. Meleg je primio loptu u kaznenom prostoru, lijepo se oslobodio Isića, a potom je vrlo preciznim udarcem matirao Kačavendu za 2:0.

Uzelac je postavio konačnih i ubjedljivih 3:0. Banjalučani sada imaju 47 bodova, pet manje od lidera Sarajeva koje sutra gostuje Veležu, dok je Olimpik pretposljednji s 20 bodova.