Dinamo na Maksimiru dočekuje Villarreal, derbi u Amsterdamu, United gostuje Granadi

Prvi mečevi četvrtfinala Evropske lige su na rasporedu večeras, a oči javnosti u regiji uprte su u Zagreb, gdje će Dinamo ugostiti španski Villarreal.

Dinamo je do historijskog četvrtfinala EL stigao preko favorizovanog Tottenhama kojeg je na Maksimiru izbacio (3:0) nakon produžetaka i napravio senzaciju.

Sada mu je naredna prepreka prema polufinalu Žuta podmornica, protiv koje Modri sigurno imaju svoje šanse. Dobra vijest za domaće je da će moći nastupiti i oporavljeni Bruno Petković i Joško Gvardiol, dva ključna igrača. Villarreal će biti oslabljen neigranjem Iborre.

Derbi ove faze takmičenja igrat će Ajax i Roma našeg Edina Džeke, a ova dva tima će se večeras sastati u Amsterdamu. Kopljanici su bez Blinda, Hallera, Mazraouija i Onane, dok problema sa sastavom ima i Paulo Fonseca.

Vučica je na ovo gostovanje jučer doputovala bez El Shaarawyja, Karsdorpa, Kumbulle, Mkhitaryana, Smallinga i Zaniola.

Zanimljivo će biti i u Španiji, gdje će Granada ugostiti favorizovani Manchester United, koji je možda i glavni favorit za osvajanje Evropske lige ove sezone.

Još jedan engleski klub igra četvrtfinale EL, a u pitanju je Arsenal, koji će na Emiratima večeras dočekati Slaviju iz Praga protiv koje ima ulogu velikog favorita, prenosi Sport Centar.

U nastavku pogledajte i gdje možete pratiti utakmice u TV prenosu.

Evropska liga, četvrtfinale:

21:00 Ajax – Roma (Arena Sport 1)

21:00 Dinamo – Villarreal (Arena Sport 2)

21:00 Arsenal – Slavia Prag (Arena Sport 3)

21:00 Granada – Manchester United