Djibril Cisse nakon dvije godine pauze potpisao za 14. klub u karijeri

Djibril Cisse ima 39. godina i ponovo će igrati nogomet.

Bivši francuski reprezentativac potpisao je za 14. klub u svojoj karijeri nakon dvogodišnje pauze i odlaska iz Vicenze. Cisse će pojačati Panathinaikos, ali ne onaj iz Atine, već iz Chicaga.

Riječ je o amaterskom klubu iz SAD-a koji je jedan od podružnica onog iz Grčke, čiji je Cisse član bio od 2009. do 2011. godine. Te dvije sezone ujedno su mu bile jedne od najboljih u karijeri, on je za grčku ekipa u 89 nastupa skupio 55 pogodaka i 16 asistencija.

Cisse je prvo početkom januara stigao u Chicago kako bi bio jedan od moderatora u kampu i omladinskom pogonu, da bi sad odlučio pomoći i novoosnovanoj prvoj ekipi.

Iskusni Francuz je u svojoj iznimno bogatoj nogometnoj karijeri nastupao za klubove poput Auxerrea, Liverpoola, OM-a, Sunderlanda, Lazija i QPR-a.

Na igračkom vrhuncu njegova tržišna vrijednost iznosila je 20 miliona eura, a ostat će upamćen po snazi, brzini, nesvakidašnjem izgledu, čudnim frizurama i dva grozna loma noge. Jedan se dogodio u dresu Liverpoola (lijeva noga) a drugi u dresu Trikolora (desna noga).