Donosimo vam jednostavne načine kako bi vaš dom predivno mirisao

Ono što karakteriše predivnu kuću jeste njen unikatni enterijer, ali naravno uz predivan enterijer trebate obratiti pažnju na miris svog doma.

U nastavku teksta možete pročitati pet jednostavnih načina kako bi vaša kuća zračila predivnim mirisom.

Redovno čistite vaše kante za smeće

Foto: frischeis.hr
Foto: frischeis.hr

Kanta za smeće je često puna ostataka hrane koja nakon određenog vremena počinje širiti neugodan miris. Dakle, kantu za smeće praznite svakodnevno i redovito je mijenjate.

Mirisne svijeće

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Za božanstveni miris vašeg doma preporučujemo vam korištenje mirisnih svijeća. Držite po jednu u svakoj sobi, od dnevne sobe do spavaćih soba, i upalite ih kada god želite osjetiti neki fini miris.

Potpourri

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Izgleda lijepo i još bolje miriše. Lako je dostupan u svakoj trgovini ukrasima za dom, a čak ga možete i sami izraditi jednostavnim miješanjem šake suhog cvijeća s malo esencijalnog ulja i držanjem u hermetički zatvorenoj posudi sedmicu dana ili čak dvije.

Čistite redovno tepihe

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Tepisi su često jedan od glavnih krivaca za neugodne mirise u kući. Uz pomoć sode bikarbone možete se riješiti smrada, tako što sodu pospete po svom tepihu, zatim usisate kako biste se riješili smrada.

Prokuhajte voće

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Kako bi vaš dom imao nevjerojatan miris, jednostavno napunite posudu vodom, dodajte narezani limun i svoje omiljeno bilje. Kuhajte ih na laganoj vatri kako bi se miris bilja i voća proširio po kući.

Sobne biljke

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Mnoge biljke imaju ugodan miris i učinkovite su u pročišćavanju zraka. Nabavite biljke poput ljiljana, jasmina i gardenije kako bi vaš dom dobro mirisao