Džeko odveo Romu u polufinale, Dinamo završio svoj evropski san

Nogometaši Rome plasirali su se u polufinale Evropske lige nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Ajaxa ukupnim rezultatom 3:2, a kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko je večeras postigao pogodak za 1:1.

U prvoj utakmici odigranoj u Amsterdamu bilo je 2:1 za Romu pa je Vučica bila veliki favorit za prolazak dalje. Ajax ušao hrabro u ovaj meč i od prve minute su uspostavili svoju igru, ipak, u prvom poluvremenu nije bilo pogodaka.

Ipak u drugom poluvremenu na samom početku Ajax dolazi do pogotka, a strijelac je bio Brobbey na asistecniju Schuursa. Malo kasnije bio je poništen gol Tadića zbog prekršaja nakon što je bio provjeren putem VAR-a.

Nastavio je Ajax dominirati, a onda se je Romu po ko zna koji put spasio Edin Džeko. Postigao je pogodak za 1:1 i tako praktično donio prolaz svom timu. Do kraja nije bilo promjena pa su igrači Rome mogli slaviti prolazak u polufinale.

Tamo ih čeka Manchester United koji je u dva meča bio bolji od Granade. Prolaz u polufinale ostvario je i Arsenal koji je večeras demolirao Slaviju u Pragu. Dvostruki strijelac bio je Lacazette, dok su po gol zabili Pepe i Saka za ukupnu pobjedu 4:0. Arsenal će u polufinalu Evropke lige igrati protiv Villarreala koji je večeras iz Evrospke lige izbacio Dinamo.

Klub iz Zagreba je poražen 2:1, ukupnim rezultatom 3:1 i tako završavaju svoj evropski san. Modri su hrabro igrali ali za novo čudo će morati još malo sačekati.