Elliot Page pustio “suze radosnice” u prvom intervjuu sa Oprah kao transrodna osoba

U intervjuu s Oprah Winfrey, prvi glumac otkako je otkrio da je transrodan, Pejdž govori o svojoj odluci koja dolazi u prvi plan i “radosti” koja je s njom došla.

Zapravo, u jednom klipu Winfrey pita šta mu je donijelo najviše radosti od otkrivanja njegove istine. Page, koja se osjeća emocionalno dok odgovara na pitanje, kaže da su male stvari koje donose najviše sreće.

“To je, znate, izlazak iz tuša i peškir vam je oko struka, a vi se gledate u ogledalo i baš ste poput ‘Eto me'”, kaže u isječku objavljenom za tisak . “I nemam trenutak u kojem me uhvati panika … Mogućnost dodirivanja grudi i osjećaja ugodnosti u tijelu vjerovatno prvi put”.

Cijeli intervju bit će objavljen u petak.

Zvijezda filmova poput “Juno” i “X-Men: Days of Future Past” nominirana za Oscara podijelila je svoj trans identitet – i sklonost zamjenicama “njegov” i “on” – u srdačnom pismu objavljenom na Instagramu u decembru.

U tiskanom intervjuu sa Vanity Fairom i trans novinarom Thomasom Page McBeejem, Page je dodao da na njemu nije izgubljeno to što njegova radost dolazi u vrijeme velikih iskušenja za trans zajednicu, a on namjerava biti advokat, piše CNN.

Osjećam radost i uzbuđenje u jednom trenutku, a zatim u sljedećoj dubokoj tuzi čitajući o ljudima koji žele djeci oduzeti zdravstvenu zaštitu koja potvrđuje spol“, rekao je.

Osjećam se tako zahvalno što sam na ovom mjestu u svom životu i želim iskoristiti snagu koju imam da pomognem na sve načine koje mogu“.