Evropska liga: Džeko predvodi napad Rome, Dinamo sa najjačim sastavom traži čudo

Od 21 sat igraju se uzvratni dueli četvrtfinala Evropske lige, a za nas je bitna činjenica da će naš kapiten Edin Džeko igrati od prve minute.

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, predvodi napad Rome protiv Ajaxa, u nadi da se izbori plasman dalje. Vučica je u prvom meču slavila rezultatom 2:1 i napravila veliki korak ka plasmanu dalje, ali potrebno je da to večeras i potvrde.

Sastavi za ovaj meč izgledaju ovako:

Roma: Pau Lopez(GK); Mancini, Cristante, Ibanez; Karsdorp, Veretout, Diawara, Calafiori; Pellegrini(C), Mkhitaryan; Džeko.

Ajax: Stekelenburg(GK); Klaiber, Timber, Martinez, Tagliafico; Klaassen, Álvarez, Gravenberch; Antony, Tadić(C), Neres.

Od 21 sat također, Villarreal dočekuje Dinamo uz prednost od 1:0 sa Maksimira, no Zagrepčani se sigurno neće predati i dat će svoj maksimum da naprave čudo. Ono što goste može radovati jeste činjenica da Modri igraju u najjačem sastavu.

Sastavi za ovaj meč izgledaju ovako:

Villarreal: Rulli(GK), Pedraza, Torres, Albiol(C), Foyth, Trigueros, Capoue, Parejo, Chukwueze, Alcacer i Moreno.

Dinamo: Livaković(GK), Ristovski, Lauritsen, Theophile-Catherine, Gvardiol, Jakić, Ademi(C), Ivanušec, Majer, Oršić, Petković.

U druga dva susreta snage će odmjeriti Manchester United i Granda, te Slavia iz Praga i Aresnal. Svi mečevi počinju u 21 sat.