Fanimo spasio Sarajevo poraza od Zrinjskog

U derbiju 27. kola nogometne Premijer lige BiH Zrinjski i Sarajevo podijelili su bodove, a konačan rezultat na kraju je glasio 1:1.

Sarajevo je malo bolje otvorio susret i prvo zaprijetilo u petoj minuti. Hebibović je pobjegao odbrani Zrinjskog ušao u šesnaesterac domaćih. Ipak Hebibović je iz neugodne pozicije uputio dobar udarac kojeg golman je Varvodić skrenuo u korner.

Prvu veliku šansu Zrinjski je imao u 17. minuti. Kovačević je nakon jedne sigurne odbrane pokušao ubrzati napad svog tima, ali mu je lopta ispala iz ruke i došla do Enina. Veznjak Zrinjskog se odlučio na lob udarac, a lopta je završila iznad prečke.Četiri minute nakon toga Jakovljević je odlično šutirao nakon ubačaja iz slobodnog udarca, ali lopta je završila pored gola.

Zrinjski je bio bolji i nastavio je sa svojim presingom, u 33. minuti Mašić pogađa stativu gola Kovačevića, a onda u 35. minuti sudija Jelić pokazuje na bijelu tačku za ekipu Zrinjskog. Srušen je Juranović u kaznenom prostoru, a siguran izvođač je Filipović. To je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku susreta ekipa Sarajeva je krenula po poravnanje i igrali su mnogo bolje,ali nisu uspjeli napraviti pravu šansu pred golom Zrinjskog.

Ipak prva prava šansa u nastavku je viđena od ekipe Zrinjskog, u 72. minuti Kovačević je sjajno zaustavio dva pokušaja, prvi Juranovića direktno iz kornera nakon što je lopta nezgodno odskočila i drugi nakon što se lopta odbila direktno na nogu jednom igraču domaćih.

U 76. minuti Sarajevo stiže do poravnanja. Fanimo je ušao s klupe, i u svom prvom kontaktu s loptom napravio je fantastičan soloprodor, došao do kaznenog prostora Zrinjskog i onda rutinski pogodio dalji ugao za poravnanje.

Zrinjski je do kraja utakmice bio bliži golu, ali sjajno je branio Kovačević i rezultat je ostao 1:1.

Sarajevo ostaje na prvoj poziciji sa 53 osvojena boda, dva više od Veleža i tri više od Borca koji svoj meč igra sutra protiv Širokog Brijega. Sarajevo sljedeći meč igra protiv gradskog rivala Željezničara na Koševu, dok će Zrinjski igrati hercegovački derbi protiv Širokog Brijega u gostima.