Fantastična utakmica na Grbavici, Željezničar spasio bod protiv Mladosti

Mladost i Željezničar su podijelili bodove u okviru 25. kola m:tel Premijer lige na Grbavici a rezultat je glasio 4:4.

Gosti su jako dobro otvorili susret i već u prvoj minuti su imali jako dobru priliku za pogodak, Dedić je u 45. sekundi meča šutirao sa 15 metara ali je pogodio prečku. Ipak u trećoj minuti precizan je bio Hadžić, Hiroš je poslao sjajnu loptu, a Hadžić matira Erića za 0:1.

Samo četiri minute kasnije novi šok za Plave. Ovaj put strijelac je bio Hiroš i to fantastičnim golom s nekih 20-ak metara.

U 17. minuti Zec je smanjio na 1:2, a Mladost je odmah odgovorila, samo što se krenulo s centra Mladost je došla do trećeg pogotka. Erić je katastrofalno reagovao i ispustio loptu, a sjajni Hadžić se našao na pravom mjestu te bez problema pospremio loptu u mrežu.

Tempo se smirio do pred sami odlazak na odmor, treba istaći da je Žulj u 39. minuti dobio direktni crveni karton nakon starta nad Zecom. Ubrzo je sudija odsvirao kraj prvog poluvremena koji je okončan rezultatom 1:3.

U nastavku utakmice Željo je krenuo još ofanzivnije pogotovo što su imali igrača više, ali nisu uspijevali naći prostor za pogodak sve do 66. minute.

Mladost dobiva drugo isključenje. Sadiku je dobio drugi žuti karton nakon što je igrao rukom kao posljednji igrač odbrane. Željezničaru se tada sve otvara i kreću po izjednačenje.

Već u narednom napadu Jurčić pogađa i smanjuje prednost gostiju na 2:3. Do kraja utakmice Plavi su napadali žestoko te propustili veliki broj prilika, a onda je minut prije kraja meča Alić postigao fenomenalan pogodak iz slobodnog udarca za 2:4. To je trebala biti potvrda pobjede, ali Plavi su u sudijskoj nadoknadi preko Zeca smanjili na 3:4, dok je Štilić iz penala u zadnjim minutama postavio konačnih 4:4.

Željezničar je ostao na šestom mjestu Premijer lige BiH, dok je Mladost na devetoj poziciji.