Foto/ Potporni zid u ulici Logavina: Završena prva kampada

Napreduju radovi na izgradnji potpornog zida dugog 12 metara u ulici Logavina 15 (spoj ulica Josipa Štadlera i Logavina).

Tokom ove sedmice završena je prva kampada zida duga oko 3,00 metra, te su radovi nastavljeni na pripremi temelja za početak druge kampade.

Novi zid značit će rješenje problema za stanovnike ove ulice s obzirom da je prijetila velika opasnost od rušenja postojećeg zida koji je mogao ugroziti i okolne objekte.

Foto: Stari Grad
Foto: Stari Grad

Upravo iz tog razloga, Općina Stari Grad je putem Službe za investicije i komunalne poslove pokrenula sanaciju zida, uklanjanjem postojećeg i izgradnjom novog betonskog zida dužine oko 12 metara i visine do 3,5 metra.

“Radovi se izvode etapno, a zbog velikog oštećenja postojećeg zida postavljena je konstrukcija koja sprječava njegovo rušenje i eventualnu štetu. Izvođač radova do sada je završio jednu od predviđene četiri kampade”, kazali su iz nadležne općinske Službe za investicije i komunalne poslove.

Uporedo sa izvođenjem radova na betoniranju zida izvode se i radovi na drenaži.

Ugovorni rok za izvođenje ovih radova je 40 dana, izvođač je firma Klico trans gradnja, dok se radovi finansiraju iz budžeta Općine Stari Grad Sarajevo iznosom oko 29.500 konvertibilnih maraka, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Foto: Stari Grad
Foto: Stari Grad