Godišnja izložba Collegium Artisticum prolongirana za 24. april

Otvorenje tradicionalne godišnje izložbe Collegium Artisticum povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva, na kojoj će biti predstavljeno više od stotinu radova bosanskohercegovačkih umjetnika i arhitekata

Otvorenje tradicionalne godišnje izložbe Collegium Artisticum koju povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva organizuju Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini, Udruženje likovnih umjetnika u Bosni i Hercegovini, Udruženje likovnih umjetnika primjenjenih umjetnosti i dizajnera u Bosni i Hercegovini i galerija Collegium artisticum, prolongirano je za za 24. april.

Nažalost, i ove godine, pandemija i opće stanje u državi su najteži upravo uoči izložbe i smatramo da bi okupljanje i otvaranje bilo neodgovorno u doba kada dnevno umiru desetine naših sugrađana, saopćili su organizatori.

Na ovogodišnjoj izložbi će biti predstavljeno više od stotinu radova bosanskohercegovačkih umjetnika i arhitekata, a na otvorenju izložbe će biti dodijeljene nagrade i priznanja za najbolja ostvarenja prema odlukama stručnih komisija udruženja.

Izložba će biti otvorena za posjete do 25. maja tekuće godine, u radnom vremenu galerije, prenosi DEPO