Gradonačelnica Benjamina Karić posjetila je Općinu Stari Grad

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić ugostio je danas novoizabranu gradonačelnicu Grada Sarajevo Benjaminu Karić, koja je posjetila Općinu Stari Grad, što je bila njena prva stanica u okviru posjete gradskim općinama.

Tokom susreta razgovarali su o oživljavanju saradnje između Grada Sarajevo i Općine Stari Grad i relizaciju zajedničkih projekata od interesa za cijelo Sarajevo.

Kako je istaknuto tokom sastanka, Stari Grad je srce Sarajeva i turizma, stoga Grad i Općina imaju zajednički interes za nastavak turističkih, infrastrukturnih, kulturnih i drugih projekata.

Dogovorili smo zajednički rad na realizaciji projekata od obostranog interesa i intenziviranje naše saradnje. Drago mi je što sam posjetila općinu Stari Grad i sa načelnikom Hadžibajrićem razgovarala o konkretnim projektima gdje smo naišli na potpuno razumijevanje i podršku”, izjavila je gradonačelnica Karić.

Načelnik Hadžibajrić je tokom sastanka govorio o najznačajnijim investicijama i ulaganjima u Stari Grad realizovanim u prethodnih dvanaest godina, te kazao da je za nastavak razvoja ove lokalne zajednice, a samim tim i grada, potrebno raditi na izmjeni zakonske regulative.

Po pitanju zajedničkih projekata načelnik Hadžibajrić i gradonačelnica Karić razgovarali su o rekonstrukciji Opservatorija na Trebeviću.

Razgovarali smo o zajedničkoj realizaciji projekta rekonstrukcije i vraćanju u funkciju trebevićkog Opservatorija. Općina Stari Grad će dati punu podršku ovom projektu kako bi se u narednom periodu osigurala potrebna sredstva i ovaj objekat vratio u prvobitno stanje čime bismo građanima, ali i turistima vratili još jednu turističku atrakciju”, kazao je načelnik Hadžibajrić.

Pored načelnika Hadžibajrića, današnjem sastanku sa gradonačelnicom Karić prisustvovao je i predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad dr.sc Mirza Batalović, te načelnikovi saradnici: Adela Plakalo pomoćnica za imovinsko-pravne, geodetske poslove, katastar i stambene poslove, Aldiana Kavazović pomoćnica za privredu, Selma Velić pomoćnica za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica, Almedina Porča pomoćnica načelnika za odnose s javnošću i Adis Hadžović, pomoćnik načelenika za investicije i komunalne poslove.

Nakon zvaničnog susreta, načelnik Hadžibajrić je gradonačelnicu Karić poveo u obilazak obnovljene zgrade Općine Stari Grad Sarajevo.