Gradonačelnica Sarajeva posjetila Hitnu pomoć KS

U službenoj posjeti Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo jučer je boravila delegacija Grada Sarajeva na čelu sa gradonačelnicom Benjaminom Karić.

“U borbi za zdravlje naših građana svi moramo biti ujedinjeni”, poruka je gradonačelnice Karić.

“23.04.2021. godine u službenoj posjeti JU ZHMP KS boravila je delegacija Grada Sarajeva na čelu sa gradonačelnicom Benjaminom Karić.

Mr.sci.med.dr Adem Zalihić, direktor JU ZHMP KS ukratko je upoznao gradonačelnicu sa trenutnom situacijom i organizacijom naše službe te dostignućima i planovima na polju unapredjenja pružanja hitne medicinske pomoći gradjanima Kantona Sarajevo, kao i sa realizovanim i započetim projektima u saradnji sa Gradskom upravom Sarajeva.

Direktor Zalihić istakao je da je Hitna pomoć Sarajevo kroz posao koji obavlja i dostignuća na polju urgentne medicine ujedno i “ambasador” grada Sarajeva, zbog čega i saradnja ove dvije institucije treba biti na visokom nivou.

Gradonačelnica je izrazila svoje zadovoljstvo vidjenim uz poruku da je Hitna pomoć Kantona Sarajevo jedna od najvažnijih karika primarne zdravstvene zaštite i u ovim teškim vremenima, uz obećanje na punu podršku našoj ustanovi od strane Gradske uprave.

Ponosni smo i zahvalni na ovoj posjeti, a iskazanu podršku doživjeli smo kao svojevrstan vjetar u ledja da u svom poslu, za naše gradjane i naš grad, budemo još bolji”, navedeno je iz Hitne pomoći KS.