Huligani divljali po Mostaru, korišteni i topovski udari

Policija u Mostaru je sinoć imala pune ruke posla. Troje pripadnika navijača Zrinjskog uhapšeno je u Mostaru nakon sinićenjeg divljanja u naselju Donja Mahala, potvrđeno nam je iz mostarske policije.

Radi se navijačkoj skupini Ultras čiji pripadnici su poznati po huliganstvu. Oni su se u naselju Donja Mahala sukobili sa nekoliko mještana i nekolicinom pripadnika Veležove navijačke grupe Red Army.

Tokom sukoba dvije grupe došlo je i do materijalne štete na pokretnoj i nepokretnoj imovini, a više informacija bit će poznato tokom dana nakon što inspektori provedu istragu. Navijači su palili baklje i topovske udare, a došlo je i do fizičkog obračuna. Incident se desio poslije ponoći, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac.

Treba istaći da se sve odvijalo duboko u policijskom satu, koji je na snazi od 21:00, pa je pitanje kako je moguće da grupa od skoro 50 osoba neopaženo hoda ulicama Mostara i još izazove velike nerede oko ponoći.

Intervencijom specijalne jedinice spriječena je eskalacija nereda, a vinovnici su pobjegli i za njima sada traje potraga.