Intenziviranje aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje objekta OŠ “Pofalići”

Na inicijativu Općine Novo Sarajevo, 08. aprila ove godine, u OŠ “Pofalići” održan je radni sastanak s ciljem nastavka realizacije projekta izgradnje novog objekta ove obrazovne ustanove.

Sastanku su prisustvovali Naida Hota–Muminović, ministrica u Vladi Kantona Sarajevo, dr. Hasan Tanović, načelnik Općine Novo Sarajevo i Mirza Hulusić, direktor Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo sa saradnicima.

Ranije je potpisan Sporazum o regulisanju međusobnih odnosa na realizaciji Projekta izrade investiciono tehničke dokumentacije za izgradnju objekta JU Osnovna škola “Pofalići” između Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS, Općine Novo Sarajevo i Zavoda za izgradnju KS koji je implementator projekta.

Radi se i na ostalim aktivnostima koje su preduslov za nastavak postupka izdavanja urbanističke saglasnosti za izgradnju objekta ove osnovne škole, saopćeno je iz općine Novo Sarajevo.

S obzirom da je ovo jedan od najstarijih školskih objekata na području Općine Novo Sarajevo, izgradnjom novog objekta uveliko će se unaprijediti kvalitet odvijanja nastave za učenike, tako i za nastavnike.