Intesa Sanpaolo Banka BiH nastavlja podržavati školovanje djece i mladih iz SOS Dječijih sela BiH

Intesa Sanpaolo Banka BiH odlučila je podržati četiri studenta završnih godina studija donacijom u iznosu od 6.000 KM.

Uručenjem donacije nastavljeno je trogodišnje prijateljstvo sa SOS Dječijim selima BiH. Sredstva su namijenjena za sufinansiranje troškova života četiri studenta završnih godina dodiplomskog i postdiplomskog studija.

Intesa Sanpaolo Banka BiH svoje strateško opredjeljenje ka društveno odgovornom poslovanju integrira u svakodnevne aktivnosti usmjerene, između ostalog, i na zajednicu, a među ključnim korporativnim vrijednostima znanje je visoko na listi prioriteta. Utoliko je odluka o pružanju podrške u sufinansiranju života studenata iz brige SOS Dječijih sela BiH, samo jedna od zajedničkih aktivnosti koje imaju za cilj omogućiti što kvalitetnije obrazovanje djece i mladih“, navedeno je u saopćenju.

Organizacija SOS Dječija sela BiH zalaže se za kvalitetno obrazovanje, te jednake prilike za svu djecu i mlade, pa je donacija prijatelja iz Intesa Sanpaolo Banke itekako značajna podrška za omogućavanje kvalitetnih uslova za završetak studija.

SOS Dječije selo BiH je jedna od organizacija sa izuzetnim renomeom u našem društvu, čija je misija i vizija dugi niz godina posvećena zaštiti i obrazovanju djece bez roditeljskog staranja. To je i razlog da ovoj organizaciji i djeci u brizi kad god smo u prilici pomognemo da se poboljšaju uslovi za njihov uspješan rast i razvoj. Ovog puta smo odlučili da to budu studenti, koji su već pokazali dobre rezultate i izuzetno nam je drago da će njihovo školovanje uz stipendije Intesa Sanpaolo Banke BiH biti lakše i kvalitetenije“, kazala je Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke BiH.

Naši prijatelji iz Intesa Sanpaolo Banka BiH već treću godinu podržavaju djecu i mlade na njihovom putu ka osnaživanju, a prvi korak ka tome je upravo kvalitetno obrazovanje. Utoliko je ova donacija od velikog značaja jer znamo da imamo prijatelje koji kontinuirano podržavaju naš rad i brigu o djeci i mladima u segmentu koji nam je iznimno važan. Samo zajedno možemo graditi jače društvo, a to upravo činimo kroz obrazovanje djece i mladih, od osnovnog do visokog obrazovanja, te dodatnih edukacija. Hvala od srca našim prijateljima iz Intesa Sanpaolo Banke, koji cijene i njeguju prave vrijednosti i znaju da su mladi snaga i budućnost našeg društva“, izjavila je nacionalna direktorica SOS Dječijih sela BiH Mirela Gruenther-Đečević.

Intesa Sanpaolo Banka BiH je u protekle dvije godine donirala laptope, ruksake, pernice, sveske i osnovni školski pribor za ukupno 130 prvačića iz SOS porodica i Programa jačanja porodica, na taj način obezbijedivši sve što je školarcima bilo potrebno za lijepi početak nastave.