Kim Kardashian West službeno je milijarder

Kim Kardashian West pridružuje se redovima Jeffa Bezosa, Elona Muska i drugih mogula, te je zvanično postala milijarder, navodi Forbes.

Forbes je u utorak objavio godišnju “Svjetsku listu milijardera”, koja je West prvi put smjestila na elitnu listu. U časopisu senavodi da su zapadnjački cvjetajući poslovi, KKW Beauty and Skims, pomogli da je stave na vrh da bi postigla mjerilo milijardera kada je dodana u njene televizijske emisije i dogovore.

Kardashian West pokrenula je KKW Beauty 2017. godine, a Coty (COTY) je stekao 20% udjela u kozmetičkoj liniji u ugovoru prošle godine koji je posao procijenio na milijardu dolara. Forbes je rekao da je njezin preostali udio u poslu vrijedan oko 500 miliona dolara.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Tu je i njen drugi posao: Skims, kolekcija modne odjeće i bodija. Forbes je rekla da ima većinski udio u privatnom biznisu, koji nije objavio prihod – ali izvor je rekao da je kompanija procijenjena “sjeverno od 500 miliona dolara”. To znači da njen ulog možda vrijedi 225 miliona dolara, što je “dovoljno da poveća njezino bogatstvo na milijardu dolara” po Forbesu.

Kardashian West takođe drži imovinu u gotovini, investicijama i nekretninama. Premda je porodica dugogodišnji E! emisija je pri kraju, novi ugovor s Huluom o stvaranju sadržaja zadržat će TV novac u toku.

Ovo nije prvi put da se porodica Kardashian-Jenner nalazi na Forbesovoj listi. Časopis je ranije pokrenuo kontroverzu zbog krunisanja svoje mlađe sestre Kylie Jenner za najmlađu milijarderku ikad napravljenu u 21 godini. Kritičari su tvrdili da se Jenner ne može smatrati samostvarenom jer dolazi iz bogate, poznate porodice.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

U februaru je Kardashian West podnio zahtjev za razvod od Kanyea Westa, pozivajući se na nepomirljive razlike. Sam Kanye vrijedi 6,6 milijardi američkih dolara, a velika većina njegovog bogatstva vezana je za njegovu odjeću, piše CNN.

Foto: Instagram
Foto: Instagram