KJKP VIK/ Radovi na održavanju vodovodnog sistema u nekoliko sarajevskih ulica

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema danas će se izvoditi radovi na popravkama kvarova.

Isti se odnose na sljedeće ulice: Hendek, Boraca Zlatišta, Vratnik Mejdan, Mihrivode, Baruthana, Kupreška, Ahatovićka, Smaila Šikala, Jukićeva, Karla Malya, Nadosjek, Šamin gaj, Brčanska, Safeta Isovića, Tekija i Stara kaldrma. Zbog planiranih radova na zamjeni zatvarača DN 200 mm u ulici Bulevar Mimara Sinana, do kratkotrajnog prekida u vodosnabdijevanju doći će u Aerodromskom (Međunarodni aerodrom Sarajevo) i C-5 naselju.

Za danas su najavljeni radovi Elektrodistribucije na trafo području “Kromolj” u periodu od 09:00h do 14:00h. Zbog pomenutih radova u navedenom naselju doći će do prekida u vodosnabdijevanju. Do potpune normalizaciju u vodosnabdijevanju doći će u poslijepodnevnim satima.

Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Bajrama Zenunija, Džemala Bijedića i na Butmiru. Mašinsko čišćenje i pročepljenje slivnika vršit će se u ulici Džemala Bijedića, Željeznička, Bosanskih gazija, Rizaha Štetića a ručno čišćenje šahtova u ulicama Kamenica, Gabelina i Rizaha Štetića. Crpanje podrumskih prostorija vršit će se u ulici Mis Irbina, crpanje šahta na Brusu a crpanje taložnika na Butilama, saopćeno je iz ViK-a.