KJKP ViK: Radovi na održavanju vodovodnog sistema u nekoliko sarajevskih ulica

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema danas će se izvoditi radovi na popravkama kvarova.

Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Blažujski drum, Kulovića, Bosanskih kraljeva i Alibega Firdusa. Mašinsko čišćenje i pročepljenje slivnika vršit će se u ulicama Zmaja od Bosne, Jahiela Fincija i Žrtava fašizma.

Crpanje septičke jame vršit će se u ulici Gornja mahala, crpanje separatora u ulici Hamdije Kreševljakovića i u Istočnom Sarajevu a crpanje taložnika na Butilama.

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema danas će se izvoditi radovi na popravkama kvarova u slijedećim ulicama: Igmanska, Abdulaha Bošnjaka, Lužansko polje, Bulevar Mimara Sinana, Mustafe Kamerića, Hamdije Kapidžića, Ivana Cankara, Kupreška, Aleja lipa, Vrbaska, Muhameda ef. Pandže, Gradačačka, Čekaluša, Antuna Branka Šimića, Goraždanska, Kolodvorska, Hum brdo, Humska, Porodice Foht, Mahmutovac i Krka. Okončanje radova očekujemo u poslijepodnevnim satima.

Danas, 21.04.2021 godine izvodit će se radovi na rekonstrukciji P.S. “Centar”, te će doći do prekida u vodosnabdijevanju naselja Kromolj, Nahorevo, dio naselja Nova Breka, te ulica: Hamida Beširevića, Breka, Panjina kula, Vrbanjuša, Grličića brdo, Alije Nametka, Rušida Prgude, Ismeta Mujezinovića i Zaima Šarca.

Normalizacija u vodosnabdijevanju očekuje se po okončanju radova, saopćili su iz ViK-a.