Klas donirao Merhametu 10 tona brašna

Sarajevska kompanija Klas donirala je 10 tona brašna HO Merhamet MDD.

Odlukom predsjednika ove humanitarne organizacije Kenana Vrbanjca, brašno je preusmjereno Merhametovoj pekari u Tuzli, koja, zajedno sa Narodnom kuhinjom Imaret, djeluje u okviru Regionalnog odbora Merhameta Tuzla.

Merhametova pekara u Tuzli je počela s radom nedavno i prva je pekara ove humanitarne organizacije u BiH. U njoj se proizvodi hljeb za 2.400 socijalno ugroženih građana na području Tuzlanskog kantona za koje obroke svakodnevno priprema Merhametova Narodna kuhinja Imaret.

Direktorica Regionalnog odbora Merhameta Tuzla Mensura Husanović naglasila je da je donacija od 10 tona brašna od kompanije Klas veoma dragocjena i stigla je u pravo vrijeme, uoči samog mjeseca ramazana.

“Tokom ramazana, u našoj pekari ćemo svakodnevno proizvoditi hljeb za naših 2.400 korisnika, kao i ramazanske lepine za sve postače. Zbog epidemiološke situacije, iftare koje ćemo pripremati u našoj kuhinji Imaret dostavljat ćemo na kućne adrese korisnika u Tuzlanskom kantonu, kao i povratničkim porodicama u Podrinju.”, kazala je Husanović.

Predsjednik HO Merhamet MDD Kenan Vrbanjac zahvalio se kompaniji Klas na vrijednoj donaciji.

“Značajna je podrška društveno odgovornih kompanija u BiH, kao što je Klas, jer njihova pomoć umnogome pomaže Merhametu i njegovim javnim kuhinjama da kvalitetno odgovore svojoj misiji koja podrazumijeva pomoć i brigu o socijalno ugroženim kategorijama u Bosni i Hercegovini “, naglasio je Vrbanjac.

Podsjetio je da Merhamet, u svojih 40 kuhinja i njihovih punktova širom Bosne i Hercegovine, svakodnevno hrani 8.000 svojih korisnika i njihovih porodica koje su u stanju socijalne potrebe.

“Pandemija virusa korona je ostavila duboke posljedice po naše društvo. Merhamet svakodnevno dobija molbe brojnih građana da im se pomogne, jer su se našli u teškoj situaciji zbog gubitka posla i drugih razloga. Stoga nam je dragocjena svaka podrška kako bismo s pružanjem nophodne pomoći obuhvatili što više takvih građana.”, kazao je Vrbanjac i pozvao donatore u BiH i dijaspori da podrže Merhametove ramazanske aktivnosti, saopćeno je iz Merhameta.