Kvalifikacije za EP: Rukometaši jurišaju na Njemačku i Austriju

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Bugojnu sa početkom u 16:10 igra utakmicu kvalifikacija za EP, a protivnik je selekcija Njemačke.

To će za Zmajeve biti peta utakmica u kvalifikacijama, a pozitivan rezultat bi otvorio vrata Evropskog prvenstva.

Naši reprezentativci su pripreme odradili na Ilidži, a jutros je održana konferencija za novinare.

Selektor Ivica Obrvan kazao je da je pred njima dvije odlučujuće utakmice u kvalifikacijama.

Prva u četvrtak protiv Njemačke, koja dolazi u najjačem sastavu i sigurno su favoriti. Sam dolazak u tom sastavu pokazuje njihove ambicije. Želimo da ostanemo na tragu posljednje utakmice, da damo zadnji atom snage. Pozitivan rezultat bi nas odveo na EP. Moramo i razmišljati o utakmici protiv Austrije. U reprezentaciji je atmosfera dobra, Malinović ima mali problem, nadam se da će biti spreman za meč protiv Njemačke“, rekao je Obrvan.

Obrvan je kazao da će morati biti oprezni i dati svoj maksimum u susretu sa Njemačkom.

Medijima se obratio i kapiten reprezentacije Mirsad Terzić.

Njemačka je s ovim sastavom pokazala koliko shvata ozbiljno utakmicu. Njemačka je favorit protiv svake reprezentacije. Volim što su u punom sastavu. Oni imaju 40 igrača i ništa ne znači ako izvrše par izmjena. Ima dosta kalkulacija oko odlaska na EP, ali ne razmišljamo o tome. Ulazimo maksimalno u utakmicu, svi će dati svoj maksimum. Njemačka je tu da pokaže da je favorit, a mi da pokažemo da smo kvalitetni.”

Nakon duel sa Njemačkom našu selekciju 2. maja očekuje gostujući protiv susret Austrije.