Makeup trikovi pomoću kojih možete imati punije usne

Zavidite Angelini Jolie na usnama? Stanite u red. Ali (srećom), iako niste rođeni sa velikim, baršunastim usnama, možete ih imati uz pomoć ovih par trikova.

Korektor

Ovo je vrlo neuobičajen postupak, ali čini veliku razliku – ako nanesete malo korektora na donju usnu, izgledat će punije nego što inače jesu.

Olovka

Ako želite pune usne, kvalitetna olovka je apsolutno neophodna. Nanošenjem sasvim malo izvan granica usana, podarit ćete im više volumena. Razlika je neznatna, ali vizualni efekat koji ste postigli bit će od velikog značaja. Kada ste istakli konturu usana, obojite i usne. Ovaj trik učinit će da vaše usne dobiju ujednačenu boju.

Satenski finiš

Za punije usne se preporučuje nanošenje neutralnih nijansi sa finim satenskim finišom, a tamnije nijanse izbjegavajte što više možete – kao što i crna odjeća vizuelno čini tijelo mršavijim, isto tako će i tamniji karmini vizualno smanjiti vaše usne. Isti efekat uzrokovat će i karmini sa sjajnim finišom, pa se ne preporučuju ako želite pune usne.

Sjaj za usne

Malo sjaja za usne također može dati vašim usnama dodatnu punoću. Nanesite ga na središte donje usne ili jednostavno preko cijelih usana.

Highligter

Ukoliko ste naročito raspoloženi, za završni dodir bit će idealan highligter. Nanesite ga na vrhove usana i za tren oka stvorit ćete efekat dubine, pa će vaše usne izgledati punije.