Menadžment KCUS-a jučer obmanuo javnost

Menadžment KCUS-a, na čelu sa direktoricom dr. Sebijom Izetbegović, na jučerašnjoj konferenciji za novinare prešutio je da su ljekari na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu donijeli još 1. aprila odluku da respiratori koje je nabavila “Srebrena malina” budu zamijenjeni.

Na KCUS-u još 1. aprila naredili zamjenu svih “Malina respiratora”

Prešućivanjem ove činjenice te pozivanjem premijera Kantona Sarajevo Edina Forte da on donese odluku o povlačenju respiratora, za koje je odluka već donesena, to je faktički obmanjivanje javnost i skrivanje istine.

Menadžment KCUS-a mora objasniti ovu činjenicu javnosti.

Podsjećamo, ova odluka je donesena na sastanku prof. dr. Nermira Granova sa Kolegijem klinike za anesteziju i reanimaciju, koji je održan 1. aprila 2021. sa početkom u 8 sati, u multimedijalnoj Sali za stastanke na Klinici za anesteziju i reanimaciju.

Tada su razmatrana pitanja dopisa broj 17-45-1-1847-P.

“Donesen je zaključak da se respiratori ACM812A supstituiraju sa respiratorima sa drugih punktova KCUS-a, gdje bi isti imali svoj puni kapacitet”, stoji u dokumentu.

Također je imenovan je tim od tri doktora. Oni su zaduženi da u roku od sedam dana u ime šefa Klinike, direktora Hirurške discipline alociraju u KCUS-u respiratore za supstituciju.

Uposlenici su zaduženi da sačine pismeni izvještaj po zaduženjima u roku od sedam dana, te uspjelost izvršenja.

Potpisnici dokumenta su Nermir Granov i Amela Katica Mulalić, šefica Klinike za anesteziju i reanimaciju.