Ministar Avdić posjetio Teniski savez Bosne i Hercegovine

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić, na poziv direktora Teniskog saveza Bosne i Hercegovine Senada Hadžimešića, posjetio je krovnu kuću bh. tenisa smještenu u kompleksu u Olimpijske dvorane Zetra – Juan Antonio Samarach.

Direktor Hadžimešić upoznao je ministra Avdića o planu i aktivnostima Teniskog saveza BiH u 2021.godini, kao i o međunarodnim nastupima reprezentativnih selekcija svih uzrasta i kategorija.

“Najvažniji nastup u 2021. godini imati će Davis Cup reprezentacija BiH u finalnom kolu I svjetske grupe u dalekom peruanskom gradu Lima od 17. do 19. septembra ove godine. Među najavljenim takmičenjima za ovu godinu je i nastup najbolje seniorske ženske FED CUP reprezentacije BiH u litvanskom Vilniusu na svjetskom ekipnom teniskom prvenstvu ‘Billy Jean King’ od 13. do 20. juna 2021.godine”, rekao je Hadžimešić.

Juniorske reprezentacije BiH će imati osam ekipnih nastupa na evropskim prvenstvima, a na pojedinačnim prvenstvima Evrope u 2021.godini juniori BiH nastupaće u ženskoj i muškoj konkurenciji na ukupno šest prvenstava.

Kako je istakao Hadžimešić, bitna aktivnosti Saveza su i pripreme selekcija pred odlazak na reprezentativne nastupe, dok će razvojni teniski kampovi za juniore/ke biti održani u pauzama između turnira iz kalendara TSBiH i Tennis Europe.

Nakon veoma konstruktivnog razgovora i upoznavanja sa svim izazovima kroz koje prolazi teniski sport u Bosni i Hercegovini, ministar Avdić čestitao je direktoru Teniskog saveza BiH na dosadašnjem kvalitetnom radu i postignutim vrhunskim sportskim rezultatima.

Ministar Avdić je potvrdio da će Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo nastaviti pružati podršku krovnoj kući bh. tenisa, saopćeno je iz Vlade KS.